5 tips voor een geslaagde Vaderdag met twee papa’s

Vaderdag met twee papa’s in huis, betekent dubbel feest. Maar ook dubbel zoveel cadeautjes en knutselwerkjes. Hieronder een aantal leuke tips om er een geslaagde dag van te maken:

Tip 1 – Ontbijt op bed

Oei, dat kan wel eens lastig worden met twee papa’s. Bespreek van tevoren welke papa mag blijven liggen en wie er mee ontbijt gaat maken. Of maak het ontbijt samen en kruip daarna allemaal weer in bed. Want het is toch heerlijk om met zijn allen tussen de broodkruimels te liggen 😉

Tip 2 – Knutselwerkje op school

Bespreek van tevoren met de leerkracht dat er aandacht wordt gegeven aan het feit dat er allerlei verschillende soorten gezinsvormen zijn. Dat er kinderen met 1, 2 of geen papa’s zijn. Dan is een Vaderdag knutselwerkje maken op school ook niet een beladen moment.

En voor degene waarbij het woord Vaderdag of Moederdag een vervelende klank heeft omdat er geen vader of moeder in het gezin is. Noem het dan een Ik-vind-je-lief-dag. Dan kan het knutselwerkje naar iedereen. Een opa, oma, oom, tante of een goede vriend/vriendin want iedereen wordt toch blij van die zelf geknutselde cadeautjes.

Tip 3 – Cadeautjes voor twee papa’s

Kijk eens in onze winkel wat voor leuke cadeaus we hebben. Laat de kleine een rompertje of shirtje dragen met een leuke tekst of geef een lieve sleutelhanger of een mooi sieraad. Vul samen een invulboek in, want dat is een klusje wat er altijd tussendoor glipt. Vaderdag is een mooie dag om daar eens tijd voor te maken. En vergeet het houten gezin niet want hoe leuk is het om je eigen unieke gezin in de kleine houten poppetjes terug te zien.

Tip 4 – Uitje

Niet iedereen heeft geld voor een duur uitje. Maak daarom een kindvriendelijke wandeling in de natuur en speel verstoppertje achter de bomen. En geef elkaar extra veel knuffels op deze Vaderdag. Het gaat tenslotte om het samenzijn vandaag.

Tip 5 – Kinderboeken

Ook zijn er een leuke kinderboeken over Vaderdag en Moederdag als er alleen twee papa’s of twee mama’s in het gezin zijn:

  • Vaderdag met Twee Mama’s (EAN 9789085482604 | Karin Wijnhoven.)
  • Toch Moederdag voor Tommy. (EAN 9789492593009 | Margreet Hammenga.)

Uiteraard zijn er veel meer leuke kinderboeken en prentenboeken over twee papa’s of twee mama’s. Daar heb ik een mooie lange boekenlijst voor samengesteld, deze vind je hier.

Voor nu wens ik alle papa’s alvast een fijne Vaderdag.

Liefs Natasja van Colorful2b 🌈