X

De weg naar jullie roze gezin

Het idee van het oprichten van Colorful2b is ontstaan door mijn 2 vriendinnetjes. Zij werden moeder van hun lieve dochter. Hoog tijd om ze eens vragen te laten beantwoorden over de weg naar hun moederschap. Misschien is het ook een inspiratie voor anderen homo of lesbische stellen die ook graag ouders willen worden.

Wanneer kwam jullie kinderwens ter sprake?
Het onderwerp kinderen kwam al snel nadat wij een relatie kregen ter sprake. We bleken dat beiden graag te willen. Ook hadden we al een goede vriend die donor wilde zijn.

Wisten jullie al meteen hoe je het aan moest pakken?
We zijn naar een bijeenkomst van stichting Meer dan gewenst gegaan om informatie in te winnen. Op die bijeenkomst sprak een notaris en daar zijn wij toen naar toe gegaan om ons goed te laten voorlichten. We hebben gezamenlijk een contract opgesteld en daarna was ons meisje al snel een feit.

Is jullie donor in beeld?
Onze donor is in beeld. Het is een goede vriend van ons. Hij is ook echt de papa en onze dochter noemt hem ook zo. Hij ziet haar ongeveer een keer per maand en zij gaat ook regelmatig naar zijn ouders, haar opa en oma.

Hoe hebben jullie het juridische moederschap geregeld?
Via de notaris hebben we een donor contract op laten stellen De donor heeft afstand getekend en wij hebben volledig gezag en zeggenschap. Mijn vrouw heeft onze dochter ook geadopteerd zodat zij overal ter wereld dezelfde rechten heeft als de biologische moeder.

Hoe noemt jullie dochter jullie?
Onze dochter bleef ons allebei mama noemen. Dit werkte voor ons vooral verwarrend en zij kreeg elke keer een reactie in tweevoud. Omdat mijn vrouw van Israëlische afkomst is en haar moeder ima noemt, in het Hebreeuws betekent dat mama, hebben wij besloten om onze dochter dit ook aan te leren. En binnen een paar dagen was de verwarring opgelost ;-)!! 

Zijn jullie wel eens tegen onbegrip of vooroordelen aangelopen?
Gelukkig niet.

Heeft het feit dat jullie een roze gezin zijn nog effect op keuze voor een school?
Nee, wij laten onze keuzes niet leiden door dat wij een roze gezin zijn.

Hebben jullie nog tips voor andere lesbische stellen die een kinderwens hebben?
Ga naar de bijeenkomsten van Meer dan gewenst. En praat veel met elkaar en met eventueel de aanstaande donor, zodat jullie alles kunnen bespreken wat er maar te bespreken valt.

En wat vinden jullie het leukste uit de shop van Colorful2b?
Het duo armbandje wat wij als twee moeders allebei dragen (de hartjes) en het houten poppetjes gezin.