Wat is het verschil tussen een roze en regenbooggezin?

Ik spreek over roze en regenbooggezinnen omdat in mijn beleving in roze gezinnen de beide ouders homoseksueel zijn. Een gezin met twee moeders met één of meer kinderen of twee vaders met één of meer kinderen.

Een regenbooggezin is veel breder. Er zijn ook heel veel gezinnen waarbij niet alle ouders homoseksueel zijn. Eigenlijk alle gezinsvormen die niet ‘traditioneel’ zijn. Vandaar dat ik onderscheid maak tussen roze en regenbooggezinnen.

Wat is een meeroudergezin?

De naam zegt het al, een gezin met meer dan twee ouders. Bijvoorbeeld als de spermadonor of draagmoeder betrokken is bij de geboorte en het opvoeden van het kind. Of wanneer een vrouw met een mannenstel of man met vrouwenstel samen kinderen opvoeden in co-ouderschap. Deze vallen voor mij dus onder de noemer regenbooggezin.

Maar wat is dan een regenboogkind?

Een regenboogkind heeft niks te maken met onderdeel zijn van regenbooggezin. Het is de naam voor een jong nieuwetijdskind dat van felle kleuren houdt. Hooggevoelig is en na het jaar 2000 geboren. Met een sterk intuïtief bewustzijn dat paranormale gaven en specifieke taken in het leven zou hebben. Denkt vaak in kleuren.

En wat is een regenboogbaby?

Ook dat heeft niks te maken met een regenbooggezin. De term regenboogbaby is namelijk de naam voor een de baby die kort na een afgebroken zwangerschap of doodgeboorte (of andere moeilijke periode) geboren wordt. De term regenboog staat voor het feit dat er na regen zonneschijn komt. Een mooi hoopgevend symbool.

Houten gezin

Voor al deze gezinnen schilder ik houten gezinnetjes. Heb je een speciale wens? Bijvoorbeeld als je kindje overleden is, maar je wil deze toch graag erbij. Of je hebt een mooi groot samengesteld gezin. Neem even contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden.